Veel PR’s voor ZPC (minioren en junioren) zwemmers in Hoogeveen

Ondanks dat sommige zwemmers nog maar twee weken trainen na de zomervakantie, was het zaterdag alweer tijd voor het eerste minioren en junioren circuit. Veel junioren van ZPC zwommen deze dag in Leeuwarden, maar toch waren er nog 24 zwemmers die voor Hoogeveen meezwommen in zwembad de Dolfijn. 

Lees meer...

ZPC Hoogeveen opent het nieuwe seizoen in Leeuwarden

21742887 1375020932601842 2911513575942785362 n

De eerste wedstrijd voor de zwemmers van Z.P.C Hoogeveen was in Leeuwarden waar direct gekeken kon worden hoe de ploeg ervoor stond. Met nieuwe shirts waar nu de beide sponsoren “Venko” en “Steigerplank.com” op gedrukt waren, ging de ploeg er al vol tegenaan en was de gedrevenheid bij de zwemmers duidelijk te merken. Limieten moeten er weer gezwommen worden voor de beide Nederlandse Kampioenschap weekenden in december voor zowel de junioren/jeugd als de senioren zwemmers.

Lees meer...

Niels van Eck op de 100m vrije slag voor het eerst onder de 50 seconden

Het afgelopen weekend bij de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam was het Niels van Eck die eindelijk als eerste heer bij Z.P.C.Hoogeveen en in Drenthe onder de 50 seconden dook. Hij was er al een hele tijd mee bezig dat dit een keer moest gaan lukken en na heel vaak net boven de 50 gezwommen te hebben was het nu zover en ging hij er met 0.49.88 onder, een nieuw Drents record.

Lees meer...

Tiamo van der Veen flikt het weer: Nederlands Kampioen Jaargang finale

Zondag was het voor alle kinderen tot 12 jaar de jaargang finales in een 50m bad en deze worden altijd in Dordrecht gezwommen. Tiamo van der Veen wilde hier zijn titel verdedigen op de 100m rugcrawl die hij het afgelopen winter in Leiden in een 25m bad had behaald. Hij begon goed en ging direct in de aanval waarbij hij naar 50m de leiding had en deze na het keerpunt niet meer uit handen gaf. Met een mooie 1.18.54 tikte hij drie seconden voor de nummer twee, Jip Bakker aan en kon de gouden medaille in ontvangst nemen. 

Lees meer...

Zes zwemmers naar Jaargangfinale in Dordrecht

DSC 3017

Aanstaande zondag worden in het 50 meter bad in Dordrecht de jaarlijkse jaargang finales gezwommen. Zes jonge zwemmers van ZPC Hoogeveen hebben zich weten te plaatsen bij de beste 24 van hun leeftijd en mogen het daarom opnemen tegen de beste kinderen uit heel Nederland. Gelukkig is er de afgelopen tijd regelmatig in het 50 meter bad van Zuidwolde getraind, waardoor de zwemmers wat meer gewend zijn geraakt aan het zwemmen in een 50 meter bad. 

Lees meer...