Björn Kokkelkoren zwemt limiet voor Nederlands junioren kampioenschap

Bij de regio kampioenschappen die het afgelopen weekend in Drachten op 50m bad gezwommen werden, is het Björn Kokkelkoren gelukt de limiet te zwemmen op de 200m rugcrawl. Halverwege de race leek het er niet op dat het zou gaan lukken, hij ging erg voorzichtig van start maar in de laatste baan maakte hij dat helemaal goed en met een tijd van 2.46.32 bleef hij onder de vereiste tijd van 2.47.05.

Deze regio kampioenschappen die op vrijdagavond begonnen en daarna de hele zaterdag en zondag in beslag namen leverde voor de zwemmers van Hoogeveen heel veel limieten en veel medailles op. In totaal werden er elf gouden , tweeëntwintig zilveren en tweeëntwintig bronzen medailles behaald met daarnaast drie keer goud, vier keer zilver en één keer brons bij de estafettes. Daarnaast werden er nog vier Drentse records gezwommen waarbij er één individuele voor Niels van Eck was op de 50m vrije slag 0.23.87 en drie voor de estafette ploegen.

Lees meer...

Vakantie in mei word door zwemmers nuttig besteed.

DSC 1259 kopie

De zwemmers van Hoogeveen hebben in de mei vakantie een pittige training week gehad die in beide baden, Zuidwolde (50m) en het eigen (25m) bad in Hoogeveen gehouden werd. Met het oog op de regio kampioenschappen in Drachten die ook in een 50m bad gehouden worden en de NJJK, traint de ploeg zoveel mogelijk in de Waterlelie in Zuidwolde waar i.v.m. de temperatuur niet altijd de twee uur vol gemaakt kunnen worden maar van de acht trainingen hebben we toch zeker zo’n 13 uur in het water gelegen.

Lees meer...

kleding- en andere zwem- en polobenodigdheden

Mededeling van het bestuur

Het bestuur van ZPC Hoogeveen maakt bekend dat vanaf heden onze kleding- en andere zwem- en polobenodigdheden, niet meer door Intersport Jan Bols maar door Bartels Sport te Coevorden wordt geleverd.

Lees meer...

Limiet voor Maik Hüser in Alkmaar

Zaterdag ging er een grote groep zwemmers naar Alkmaar om daar deel te nemen aan een limietwedstrijd in een 50m bad. Omdat er in het noorden weinig wedstrijden in een 50m bad gehouden worden en  er überhaupt weinig 50m baden zijn (Drachten en Kampen) moest de ploeg twee uur rijden om toch nog te proberen om limieten te gaan halen. Dat lukte vorig weekend in Drachten net niet voor Maik Hüser maar nu was het raak en bleef hij op de 100m schoolslag met 1.12.64  onder de vereiste tijd van 1.13.09 en dus ook voor hem deelname aan het NJJK in Eindhoven a.s. zomer.

 

Lees meer...

Miniorenwedstrijd deel 5 goed voor 16 medailles voor ZPC Hoogeveen

Op 18 april werd de vijfde ronde van het miniorencircuit gezwommen in Hoogeveen. Een aantal oudere zwemmers van ZPC deden vandaag mee met de limietwedstrijd in Drachten en kwam daarom niet in actie tijdens de miniorenwedstrijd. De rest van de zwemmers zwom daar gelukkig niet minder goed om. Er werden veel medailles gehaald en nog veel meer PR’s gezwommen.

 

Lees meer...