Laatste wedstrijd in Amsterdam heel succesvol voor zwemmers Hoogeveen

Afgelopen weekend nam een groot aantal zwemmers uit Hoogeveen deel aan een wedstrijd in Amsterdam. Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de N.K. sprint te vervangen, met daarbij tussen de series en finales door een wedstrijd om tijden aan te scherpen of eventueel limieten te zwemmen voor het volgende seizoen. Dat dit lukte bewezen de gezwommen tijden wel, want de zwemmers gingen voor veel verbeteringen, daarbij zwommen de meesten seconden sneller.

Lees meer...

Jaargangfinale Dordrecht

DSC 0203

7 minioren zullen a.s zondag zwemmen op de jaargangfinale in het 50 meter bad van de sportboulevard in Dordrecht.
Charley, Miron, Mac, Senna, Charlotte, Manon en Flynn heel veel succes!!

Veel PR’s en 15 medailles voor minioren van ZPC tijdens de Regio finale

IMG 8202

Op 13 en 14 juni werden in Beilen de miniorenfinales van de regio Noord-Nederland gezwommen. Voor ZPC Hoogeveen deden hier 18 zwemmers aan mee. Helaas waren er dit weekend naast alle goede prestaties ook erg veel diskwalificaties. Jammer voor de minioren die zich nog wilden plaatsen voor Dordrecht of de medailles die hierdoor misgelopen werden.

 

Lees meer...

Junior de Bruin neemt gouden medaille mee naar Hoogeveen

DSC 1737rw

Junior de Bruin zwemmer van Z.P.C. Hoogeveen heeft dit weekend voor de grootste verrassing gezorgd door op de 200m vlinderslag de gouden medaille te pakken. Met een geweldige race waarbij hij in de laatste baan iedereen voorbij zwom, ging hij met een tijd van 2.17.43 naar het goud dat was maar net voor de nummer twee ( 2.18.32). Deze tijd betekende een nieuw Drents record die van clubgenoot Gauke Eilander was 2.21.54. De dag daarvoor was hij op de 100m vlinderslag ook al goed maar viel daar  met een vijfde plek net buiten de prijzen, wel een dikke p.r. van 1.00.62 en dat was niet ver achter de derde plaats (1.00.08). 

Lees meer...

Twintig junioren/jeugd zwemmers naar de Nederlands Kampioenschappen

 IMG 2077

Aanstaand weekend zullen er voor Z.P.C. Hoogeveen twintig junioren/jeugd zwemmers deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen die dit jaar gehouden worden in Eindhoven. Aan het zwembad zal het niet liggen want het Pieter van der Hoogenband stadion is het snelste bad van Nederland, 50m en met tien banen.

Ze zijn er klaar voor, hebben hard getraind en de training stage in Wachtebeke (België) vorig weekend is een hele goede voorbereiding geweest. Samen zijn ze goed voor bijna honderd starts en daarbij staan er een aantal hoog in de startlijsten. 

Lees meer...

Contributie 2015/2016

Tijdens de ledenvergadering van 1 april zijn de nieuwe contributietarieven vastgesteld.

Deze nieuwe tarieven zijn hier te downloaden: Contributie 2015/2016