ZPC Hoogeveen wint de derde prijs bij Landelijke Minioren Club Meet

IMG 3438

ZPC Hoogeveen heeft zaterdag 21 mei de derde plaats behaald tijdens de Landelijke finale van de Arena Club Meet in Heerenveen. Op 7 november 2015 had de club zich geplaatst voor deze finale door de beste te zijn van Groningen, Friesland en Drenthe. Nog nooit is ZPC zo hoog geëindigd als dit jaar. Tot het eind toe bleef het erg spannend en de vreugde was dan ook erg groot toen het lukte om een prijs te halen.

Lees meer...

Limiet wedstrijd in “de Dolfijn” Hoogeveen brengt mooie tijden

Bij een limiet wedstrijd afgelopen zaterdag in het eigen thuis bad “de Dolfijn” werden hele mooie tijden gezwommen. Na veel wedstrijden in een 50m bad was het heel fijn om weer eens in een 25m bad te mogen zwemmen. Daarbij konden er alweer limieten gezwommen worden voor de a.s.  Nederlandse winter kampioenschappen en de zwemmers zijn zo aan het einde van het seizoen natuurlijk goed in vorm wat te zien was aan de tijden die gezwommen werden.

Lees meer...

Verrassing geslaagd

cadeaus jennie

Woensdagmorgen werd ik met een smoes naar het clubgebouw gelokt waar alle zwemmers en commissieleden aanwezig waren. Met het oog op mijn verjaardag, woensdag 11 mei hadden ze besloten om mij een week eerder te verrassen met een heerlijk ontbijt.

Braziliaans ontbijt wel te verstaan, want later bleek dat Sanne Hofman die voor ZPC Hoogeveen mee gaat doen aan de Paralympische spelen voor mij een grote verassing in petto had. Zij overhandigde mij namens de club twee vliegtickets naar Rio waar we kunnen gaan kijken bij haar wedstrijden. Twee weken kunnen we daar blijven en vertrekken op 8 september.

De verassing werd nog groter toen Niels van Eck namens de zwemmers en ouders ons daarnaast nog een mooie bedrag aanbood om als zakgeld te gebruiken.

Wij hadden al het plan opgepakt om te gaan kijken bij Sanne, deze kans om naar Brazilië te gaan krijg je niet vaak, maar ik was al een beetje aan het afhaken. Nu is het een feit en gaan we dankzij een heleboel mensen toch en daar wil ik namens deze weg iedereen heel hartelijk voor bedanken.

Het was een super mooie verrassing, het ontbijt en het feit dat al mijn zwemmers en commissieleden daar bij aanwezig waren deed mij erg goed.

Riessentaktoernooi 2016!

20160507 214748

Zaterdag 7 mei deden 15 zwemmers van ZPC Hoogeveen mee aan de 38e editie van het Riessentaktoernooi in Rijssen. Het toernooi begon om 9.00 uur, dus de zwemmers moesten op tijd aanwezig zijn. De ouders hielpen mee om de partytent op te zetten. Aangezien het een zeer warme dag zou worden, was deze wel nodig voor de schaduw.

De zwemwedstrijden werden gehouden in het binnen zwembad. De zwemmers konden via de zij ingang, die in verbinding stond met het veld, naar binnen. Tussen de wedstrijden door werd er een spelletje gespeeld, gevoetbald, gevolleybald en natuurlijk vrij gezwommen in de buiten baden die open waren.

 

Lees meer...

Jennie (bijna) 60 jaar!

verjaardag jennie 1Jennie wordt woensdag 11 mei 60 jaar, reden voor een feestje!
Afgelopen woensdag werd Jennie verrast met een heerlijk ontbijt ter gelegenheid van haar bijna zestigste verjaardag!
Omdat zij heeft aangegeven dat ze graag naar de Paralympische spelen in RIO wil, kwamen een aantal mensen op het idee om haar, als cadeau voor haar verjaardag, een bijdrage voor deze reis te geven.


Dit cadeau werd aangeboden tijdens een verrassingsontbijt, die uiteraard een Braziliaans tintje had! En een verrassing dat werd het! Jennie moest 's ochtends al vroeg beginnen met haar werk in het zwembad.........!
Na de ochtendtraining in Zuidwolde kwamen de zwemmers stiekem naar het PID-gebouw. Jennie werd, door een collega met een smoes naar het PID-gebouw gestuurd niet wetend wat haar daar te wachten stond.

Toen de deur openging begonnen alle zwemmers te zingen en stond Jennie (en dat maken we niet vaak mee) sprakeloos in de deuropening . De verrassing was geslaagd! Het cadeau werd door onze Paralympische deelnemer (Sanne) aangeboden en daarna werd er heerlijk ontbeten door de bijna jarige Jennie en de zwemmers.
Het was een gezellige en zeer geslaagde ochtend!

verjaardag jennie 2

verjaardag jennie 3

Twee wedstrijden voor zwemmers om nog limieten te halen

Twee wedstrijden voor zwemmers om nog limieten te halen. Afgelopen twee weken stond in het teken van een training week met daarbij twee wedstrijden in een 50m bad voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen. De trainingen in Zuidwolde zijn hervat en dat is voor alle zwemmers even wennen, al mochten ze niet klagen. Prachtig weer in deze prachtige locatie in Zuidwolde waar buiten in een 50m bad getraind kan worden en dat is essentieel voor de zwemmers met Kampioenschappen op 50m bad. Vorig weekend was er de wedstrijd in Drachten en afgelopen weekend gingen de zwemmers naar Dordrecht, waar dit zomer de Nederlandse kampioenschappen junioren/jeugd gehouden worden.

Lees meer...