Veel PR's voor zwemmers ZPC tijdens eerste miniorenwedstrijd van dit seizoen

Op zaterdag 10 oktober werd de eerste ronde van de miniorenwedstrijden gezwommen in Hoogeveen. Voor het eerst werd deze wedstrijd samen gezwommen met de SwimKick-wedstrijd en helaas was het zwembad de Dolfijn op zoveel deelnemers niet echt berekend. De zwemmers van ZPC lieten zich hier echter niet door afleiden en zonder diskwalificaties werden er vandaag heel veel PR's gezwommen.

Lees meer...

Eerste techniekwedstrijd van het seizoen

Op zondag 4 oktober zwommen de jongste zwemmers van ZPC Hoogeveen de eerste techniekwedstrijd van het seizoen 2015/2016. Door het seizoen heen komen alle slagen aan bod en vandaag was de borstcrawl aan de beurt. De meiden vanaf 2003 en de jongens vanaf 2002 moesten verschillende oefeningen zo netjes mogelijk uitvoeren en werden hierbij beoordeeld door Jennie, Niels, Gauke, Alinda en Chris. Voor elk onderdeel konden ze 1, 2, 3, 4 of 5 punten verdienen. 

Lees meer...

Moeilijke eerste ronde D1

Hoewel  de aanwezige zwemmers hard hebben gezwommen en er veel nieuwe pr’s gerealiseerd zijn, staan we helaas laatste op de ranglijst. Er zijn zwemmers gestopt, zwemmers mee gegaan naar de Hoofdklasse en er waren cruciale afmeldingen vanwege ziekte/andere verplichtingen. Dan wordt de spoeling dunner en dat is met name bij de jongens en heren te merken. Volgende ronde is er een heren estafette en ik hoop dat iedereen dan kan, zodat we daar veel punten kunnen pakken!  We staan ruim 100 seconden achter op een veilige plek!

Lees meer...

Goede eerste ronde Hoofdklasse Z.P.C. Hoogeveen

De eerste ronde in de hoogste klasse van de landelijke competitie waar Z.P.C. Hoogeveen nu alweer voor het vijftiende jaar  in de Hoofdklasse uitkomt, is erg goed verlopen. De reis ging vandaag naar Denekamp waar de strijd werd aan gegaan met de thuisclub “de Dinkel”en ORCA uit Leeuwarden onze vaste competitie partners. De zwemmers waren zeer gemotiveerd en er werden heel veel nieuwe tijden gezwommen en in alle leeftijdklassen zwommen ze veel punten bij elkaar. 

Lees meer...

Heren team ZPC Hoogeveen vijfde van Nederland

Afgelopen zondag startten er voor ZPC Hoogeveen zes teams bij de Nederlandse estafette kampioenschappen waarbij het heren team de hoogste plaats behaalde. Na de grote teams, PSV Eindhoven,  de Dolfijn” Amsterdam,  MNC Dordrecht en AZ&PC Amersfoort waren het de heren van Hoogeveen die het uitstekend deden. Bij dit team waar de 4 x 100m schoolslag, 4 x 100m vrije slag, 4x 100m vlinderslag, 4 x 100m wisselslag en de 10 x 100m vrije slag gezwommen werden, waren de uitslagen heel stabiel. Ze behaalden op alle afstanden, behalve de vlinder, waar ze zesde werden,de vijfde plaats.

Lees meer...

Twee Hoogeveense winnaars bij sprintwedstrijd in Steenwijk

Tijdens de sprint wedstrijd in Steenwijk waar de zwemmers vier afstanden zwommen met een finale van de beste zes dames en heren bij de 50m vrije slag, kwamen twee Hoogeveense winnaars op het podium.

Bij de dames was dat Simone Krans, die haar eerste plaats moest delen met Yvonne Versteeg van “de Veene”uit Vriezenveen, die precies dezelfde tijd zwom en bij de heren was het Niels van Eck die deze finale voor de derde keer op rij won.

Lees meer...