Charley Blide, Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Carlijn Gruppen naar Jaargangswedstrijd in Leiden

jaargangfinale 2017

Aankomend weekend (18 en 19 februari) zullen er van ZPC Hoogeveen vier zwemmers naar de Jaargangswedstrijd in Leiden gaan. Hier wordt twee dagen gezwommen door de minioren. Voor ZPC zwemmen Charley Blide, Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Carlijn Gruppen mee. Tijdens deze wedstrijd mogen de beste 18 zwemmers van elke leeftijd (bij de minioren) op de 50, 100 en 200 meternummers starten en de beste 12 zwemmers op de 400 meter.

Charley zwemt dit weekend de 50, 100, 200 en 400 meter vrije slag, de 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. Olivier zwemt dit weekend de 50 en de 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag, de 100 meter rugslag en de 100 meter wisselslag. Op de 100 meter schoolslag staat hij nog reserve. Tiamo komt dit weekend in actie op de 100 meter rugslag, de 100m vrije slag, de 100 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag. Op de 50 meter vrije slag staat hij nog reserve. Tot slot onze jongste zwemster Carlijn. Zij zal dit weekend vier keer in actie komen. Op de 100 meter rugslag, de 100 meter vrije slag, de 100 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag.

Zoals altijd zal het vast een gezellig en sportief weekend worden.

Charlotte Wilbers, Charley Blide en Jay Wesseling winnen techniekwedstrijd van de rugcrawl

IMG 20170212 130703

Zondag 12 februari 2017 was het tijd voor alweer de derde techniekwedstrijd van het seizoen. Door het seizoen heen komen alle slagen aan bod en vandaag was de rugcrawl aan de beurt. Afgelopen woensdag mochten de ouders van de jongste zwemmers meezwemmen tijdens de training en hebben ook zij de rugcrawl oefeningen gedaan. Tijdens de techniekwedstrijd van vandaag moesten de meiden vanaf 2003 en de jongens vanaf 2002 verschillende oefeningen zo netjes mogelijk uitvoeren en werden hierbij beoordeeld door Niels, Anique, Chris en Darryl. Voor elk onderdeel konden 1, 2, 3, 4 of 5 punten verdiend worden.

Lees meer...

Raoul Witten doorbreekt barrière tijdens derde competitieronde

11 februari werd in Leeuwarden de derde ronde van de hoofdklasse gezwommen. ZPC Hoogeveen zwemt tijdens de competitie tegen De Dinkel uit Denekamp en zv Orca uit Leeuwarden. Een van de hoogtepunten kwam op naam te staan van Raoul Witten. Hij mocht 100m vrijeslag zwemmen en zwom voor het eerst onder de minuut. Hij deed dit in 59.38.

Lees meer...

ZPC sportploeg en Sanne Hofman sportvrouw van Hoogeveen!

sportverkiezing

ZPC Hoogeveen is verkozen als sportploeg en Sanne Hofman is de sportvrouw van het jaar 2016 van de gemeente Hoogeveen. Op woensdag 1 februari zijn zij samen met Jens Dekker en Stefan van de Belt in het zonnetje gezet door de gemeente. Sanne en ZPC zijn hiermee ook genomineerd voor het sportgala Drenthe. Stemmen voor het sportgala Drenthe kan van vrijdag 17 t/m zondag 19 februari op www.sportgaladrenthe.nl. Het sportgala Drenthe vindt plaats op 2 maart in het Atlas Theater in Emmen. 

Goede resultaten voor minioren ZPC tijdens Sprintwedstrijd

image2

Op zaterdag 21 januari organiseerde De Valken een sprintwedstrijd in Beilen. Een klein groepje minioren van ZPC Hoogeveen deden hieraan mee. Ze mochten allemaal één slag afzeggen en zwommen dan de overige drie slagen. Nienke Koster is de jongste van het stel (2009) en zij zwom van alle slagen 25 meter. De anderen zwommen allemaal 50 meters. Een leuk groepje zwemmers die allemaal erg serieus zijn en goed opletten tijdens de wedstrijd. Iedereen zorgde dat ze op tijd bij de start waren en ook het inzwaaien wat sinds kort tijdens de training geoefend wordt, ging al heel goed.

Lees meer...