ZPC Hoogeveen aanwezig bij de opening van het Activum

activum

Tamar Streutker en Sofie Vos vertegenwoordigden de jeugd afdeling van ZPC Hoogeveen tijdens de opening van het Activum de nieuwe sporthal naast het zwembad. Zij liepen een ronde langs de atletiek baan met Nellie Cooman.

Eerste limieten voor Miron Schimmelpenning bij wedstrijd in Drachten

Bij de limietwedstrijd afgelopen zaterdag in Drachten waren er twee limieten voor Miron Schimmelpenning. Op de 100m en 200m schoolslag zwom zij heel mooi naar tijden die onder de vereiste tijden golden om te mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren. Zij was niet de enige die limieten zwom, want Mac Peeks die dit jaar net als Miron ook voor het eerst naar de junioren NK mag zwom op twee van zijn drie afstanden de limiet. 

Lees meer...

Mooie wedstrijd D2 in Hoogeveen

Met een gemotiveerd team is er een prima 2e plek neergezet. De Kikker is een maatje te groot, maar iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Dat resulteerde in 32 pr’s , Josse Reinders verbeterde zich het meest opzijn 100 vlinder, super!!

Lees meer...

Eerste competite ronde brengt NJJK-limiet

De eerste competitie ronde werd gezwommen in Denekamp. Tijdens de competitie telt elke seconde voor een punt dus de ploeg met de minste punten staat aan het eind boven aan. Zpc Hoogeveen is geen grote club en daarom in de breedte niet altijd even sterk in sommige leeftijdsklasses. Gelukkig hebben we bij hoogeveen talent waardoor we het te kort in sommige leeftijdsklasses kunnen opvangen.

Lees meer...

Eerste techniekwedstrijd van het seizoen 2016/2017

Op zondag 2 oktober zwommen de jongste zwemmers van ZPC Hoogeveen de eerste techniekwedstrijd van het seizoen 2016/2017. Door het seizoen heen komen alle slagen aan bod en vandaag was de borstcrawl aan de beurt. De meiden vanaf 2004 en de jongens vanaf 2003 moesten verschillende oefeningen zo netjes mogelijk uitvoeren en werden hierbij beoordeeld door Jennie, Niels, Alinda, Anique en Coen. Voor elk onderdeel konden ze 1, 2, 3, 4 of 5 punten verdienen.

 

Lees meer...

Wisselvallige prestaties op NK estafette

Zpc Hoogeveen had zich geplaatst met 6 teams voor de Nederlandse estafette kampioenschappen in Eindhoven. Waarvan 4 jeugd teams die in het ochtend programma mochten zwemmen en 2 senioren teams in het middag programma. Er was veel publiek mee gekomen vanuit Hoogeveen aangezien estafettes nooit saai zijn om te kijken. Publiek bedankt.

Lees meer...