Zwemmers ZPC Hoogeveen bedanken Aline Masselink

aline

De zwemmers, trainers en de zwemcommisie hebben gisteravond Aline (bedrijfsleider zwembad De Dolfijn) een blijk van waardering gegeven voor haar inzet omtrend de nieuwe startblokken. Voor ons als zwemclub heeft dit een grote meerwaarde omdat we nu in ons eigen huis kunnen oefenen met de startblokken die ook gebruikt worden in de grotere zwembaden. Vooral omdat de zwemmers van ZPC Hoogeveen landelijk gezien op een hoog niveau meedraaien, is het belangrijk is om ieder aspect van de wedstrijd te kunnen trainen. 

Verder heeft Aline er ook nog voor gezorgd dat er een set aantikplaten bij geleverd zijn. Daarmee kunnen we uitdraaien hoe snel de zwemmer van het startblok is en het aantikken bij keer en eindpunt.

Ons wedstrijdbad is daarmee stukken aantrekkelijker geworden voor zwemwedstrijden, en we hopen in de toekomst nog meer wedstrijden in het bad van Hoogeveen te kunnen organiseren. De band tussen het zwembad en de zwemclub verloopt heel prettig, en dat verdient zeker even de aandacht.

Ilse Bentum, Charley Blide, Charlotte Wilbers en Coen de Lang winnen techniekwedstrijd van de vlinderslag

IMG 20150308 134416

Op zondag 8 maart was het tijd voor de laatste techniekwedstrijd van het seizoen.  De vlinderslag wordt altijd voor het laatst bewaard, omdat dit toch wel veruit de lastigste slag is. Vooral voor de kinderen van de voorselectie is dit lastig en zo hebben zij zo lang mogelijk de tijd om dit een beetje onder de knie te krijgen.  

Lees meer...

Top prestatie in de vierde ronde hoofdklasse voor zwemmers ZPC Hoogeveen

IMG 20150307 185146

 

Voor de zwemmers van Z.P.C. Hoogeveen stond er zaterdag de vierde ronde op het progamma in de hoofdklasse die in het eigen thuisbad “ de Dolfijn” gezwommen werd.

Voor deze wedstrijd werd met medewerking van het zwembad besloten om later te beginnen met inzwemmen zodat de zwemmers in het andere bad konden uitzwemmen na hun gezwommen afstanden (dit i.v.m. sluiting bad).

 

Lees meer...

Veel limieten bij slechte wedstrijd in Amsterdam

Bij de Talent Cup in Amsterdam, een wedstrijd voor junioren/jeugd zwemmers in het 50m bad ging er nogal het één en ander mis.

De elektronische tijdwaarneming die net nieuw in gebruik was genomen haperde nogal eens, wat bijna na iedere drie series een pauze van een kwartier opleverde.

Daardoor werd de wedstrijd zo vertraagd en liep deze dusdanig uit, dat de finales, waar het in deze wedstrijd eigenlijk allemaal om draait geschrapt werden.

Lees meer...

ZPC minioren doen het goed op de jaargangwedstrijden in Leiden

DSC 0162 2 - kopie 5

Veel nieuwe persoonlijke records werden er gezwommen afgelopen weekend op de jaargangwedstrijden in zwembad “de Zijl”in Leiden.
Zaterdag 21 februari kwamen er 5 minioren aan de start voor ZPC Hoogeveen: Senna van der Veen, Charlotte Wilbers, Olivier Wilbers, Charley Blide en Mac Peeks. Zij streden tegen de top 18 van Nederland in hun eigen leeftijdsklasse.

Lees meer...