Wisselvallige prestaties op NK estafette

Zpc Hoogeveen had zich geplaatst met 6 teams voor de Nederlandse estafette kampioenschappen in Eindhoven. Waarvan 4 jeugd teams die in het ochtend programma mochten zwemmen en 2 senioren teams in het middag programma. Er was veel publiek mee gekomen vanuit Hoogeveen aangezien estafettes nooit saai zijn om te kijken. Publiek bedankt.

Lees meer...

3 nieuwe trainers bij ZPC Hoogeveen

20160919 193942

Niels, Chris en Miranda van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie trainers licentie.

Eerste minioren/junioren wedstrijd van het seizoen 2016-2017

IMG 5042

Zaterdag 17 september stond de eerste minioren/junioren wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze werd gezwommen in Hoogeveen en er deden vijf verenigingen mee uit Friesland en Drenthe. Van de in totaal 54 persoonlijke medailles gingen er 28 naar ZPC Hoogeveen. 

Lees meer...

Zpc Hoogeveen knalt weer uit de startblokken

Sprint Steenwijk

De eerste wedstrijd van het seizoen was dit jaar in Steenwijk. De nationale sprintwedstrijd zonder nationale helden. Op het programma stonden alle 50m nummers die in omgekeerde wisselslag volgorde werden gezwommen. Als afsluiter van de wedstrijd mochten de zes tijdsnelsten op de 50m vrijeslag strijden om de wisselbeker.

Voor zpc hoogeveen kwamen in deze finales Niels van Eck, Koen Lems, Junior de Bruin, Gauke eilander, Alinda Dingshoff, Jill Blide en Simone Krans in actie. De bekers werden naar huis genomen door Niels met een tijd van 23.08 en bij de dames door Alinda in een tijd van 27.38. Voor een jaar de sprint koning en koningin.

Lees meer...

Zwemmers ZPC presteren goed tijdens Jaargangfinale in Dordrecht

IMG 20160714 WA0003

Op zondag 3 juli reisden Mac Peeks, Miron Schimmelpenning, Charley Blide, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen af naar Dordrecht voor de Jaargangfinale. Vorig jaar werden we bij aankomst weer naar huis gestuurd omdat het zwembad zwart was, maar dit jaar mochten we gelukkig zwemmen. Tijdens deze finale mogen de beste 24 zwemmers per afstand tegen elkaar strijden om de medailles. Onze zwemmers stonden vooraf erg goed geplaatst en dat maakt het altijd ook lastig. Vooral bij deze jonge leeftijden verbeteren andere zwemmers soms vele seconden tijdens zo’n wedstrijd en kun je de winnaars eigenlijk nooit van te voren voorspellen. Ook trainingsuren verschillen heel erg en dat maakt de strijd voor je gevoel soms oneerlijk. Maar het is altijd heel leuk om te zien hoe de zwemmers van ZPC elkaar aanmoedigen en dat iedereen er heel veel plezier in heeft.

Lees meer...

Zwemmers ZPC gehuldigd door gemeente Hoogeveen

13679961 871267436310530 3487133457395990337 o

De gemeente Hoogeveen heeft dinsdag 12 juli achttien zwemmers van ZPC Hoogeveen gehuldigd voor de uitstekende prestatie tijdens het afgelopen seizoen. In totaal zijn er maar liefst 7 gouden, 15 zilveren en 9 bronzen medailles behaald tijdens de verschillende Nederlandse kampioenschappen. Daarnaast is de hele selectie als 7e geëindigd in de hoofdklasse van de nationale zwemcompetitie. ZPC Hoogeveen is de enige Drentse club die meedoet in de hoogste afdeling van de nationale zwemcompetitie.

 

Lees meer...