Mooie tijden voor ZPC zwemmers bij vrije slag wedstrijd in Beilen

Op zaterdag 24 juni werd er in Beilen een vrije slag wedstrijd gezwommen. Bij deze wedstrijd wordt er (zoals de naam al doet vermoeden) alleen vrije slag (= borstcrawl) gezwommen. De afstanden die gezwommen werden waren de 25 meter, de 50 meter en de 100 meter. Geëindigd werd met een hele leuke ploegenachtervolging waarbij er goed overlegd en nagedacht moet worden.

Lees meer...

Oproep ZPC Hoogeveen aan provincie: steun bouw 50m zwembad!

HOOGEVEEN – Met veel interesse volgt ZPC Hoogeveen de discussie over de komst van een ijsbaan in Hoogeveen of Assen en de toekenning van de provinciale subsidie van 5 miljoen euro. De zwemclub merkt dat de roep vanuit de Hoogeveense bevolking voor een nieuw zwembad in Hoogeveen, in plaats van een ijsbaan, steeds sterker wordt. ZPC Hoogeveen sluit zich bij deze oproep aan en maakt zich hard voor de komst van een 50m zwembad geschikt voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer in Hoogeveen en wijde omgeving.

Lees meer...

Tien medailles voor zwemmers ZPC Hoogeveen bij NJJK in Eindhoven

DSC 1710

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren en jeugd zwemmers heeft Hoogeveen heel goed gepresteerd. Deze Kampioenschappen worden in een 50m bad gezwommen en daarbij heeft Z.P.C het geluk dat het voor deze trainingen terecht kan in “de Waterlelie” in Zuidwolde. Dit maakt dat ze gewend raken aan zwemmen in een 50m bad, wat compleet anders is dan in een 25m bad, waardoor de kansen op goede prestaties groter worden.

Lees meer...

Druk maar goed weekend zwemmers ZPC Hoogeveen

Bij de Regionale Kampioenschappen die het afgelopen weekend gezwommen werden in Drachten, waren de zwemmers van ZPC Hoogeveen zeer succesvol. Begonnen werd er op de vrijdagmiddag en dat ging zaterdagmorgen/middag en zondagmorgen/middag door, waarbij alle afstanden en estafettes aan bod kwamen. Met 73 individuele medailles en 12 estafette medailles presteerde de ploeg heel goed en daarnaast werden er nog een paar hele mooie tijden neer gezet die landelijk hoog scoren.

 

Lees meer...

Veel Kampioenen bij de Regionale Kampioenschappen lange afstanden

Bij de Regionale Kampioenschappen in Burgum werd er door de zwemmers van Z.P.C. Hoogeveen heel goed gepresteerd. In totaal leverde deze wedstrijd 4 kampioenen op waarbij er hele mooie tijden op de klokken kwamen. Deze wedstrijd is voor zwemmers uit Groningen, Friesland en Drenthe en op deze dag worden alle lange afstanden zoals de 400, 800 en 1500m vrije slag en de 400m wisselslag gezwommen. Jammer is het dat niet alle clubs de zin inzien van het zwemmen van deze wedstrijden en dat hield in dat vanuit de provincie Drenthe alleen Hoogeveen aan de start verscheen. De keuze voor deze wedstrijd was vrij, maar gelukkig waren er bij Hoogeveen veel zwemmers die graag lange afstanden zwemmen. 

Lees meer...