Owen Peeks de verrassing van het afgelopen weekend

 


Bij een limiet wedstrijd tweede paasdag in Den Haag was het Owen Peeks die voor een grote verrassing zorgde en de limiet zwom voor het NJJK (Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen) deze zomer in Amsterdam. Met een 25m bad inschrijftijd van 2.27.33 ging hij nu naar 2.28.29 en dat was onder de tijd (2.29.70) die nodig was voor het NJJK op de 200m vrije slag.

Lees meer...

Swim cup en NK in Eindhoven levert mooie resultaten op


Het afgelopen weekend werd er vanaf donderdag tot en met zondag de Swim Cup gezwommen in het Pieter van der Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Tijdens deze Swim Cup, waar heel veel buitenlanders waren, werd er voor de Nederlandse senioren tevens het NK gezwommen.
Of dit nu beter is voor het Nederlandse zwemmen is nog de vraag, maar je zult als club er toch aan mee moeten doen.

Lees meer...

Swim Cup Eindhoven 2014 online
De Swim Cup Eindhoven 2014 is succesvol verlopen voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen. Er zijn verschillende finale plaatsen gehaald met bronzen medailles voor Jeroen Lorius op de 200m vlinderslag en voor Koen Lems op de 200m schoolslag. De thuisblijvers konden de Swim Cup alle dagen live online volgen.

>>> Klik hier voor het filmpje van de 200m vlinderslag finale met Jeroen op baan 2.
>>> Klik hier voor het filmpje van de 200m schoolslag finale met Koen op baan 5 en Ardi op baan 7.

Veel PR's voor ZPC zwemmers bij vijfde miniorenwedstrijd


Op 5 april werd alweer deel 5 van de miniorenwedstrijden gezwommen. Het afgelopen seizoen wordt er voor het eerst met de Kringen Groningen en Friesland gezwommen, maar deze ronde weer met alleen Drentse ploegen. Dit resulteerde in een zeer korte wedstrijd. 

Lees meer...

Heerlijke laatste ronde D1


In een superwarm thuisbad zwom de D1 ploeg een uitmuntende laatste ronde. Door de afwezigheid van Meryl moest er op het laatst het een en ander omgezet worden. Annemieke Kah, José Emmink en Merlin Nijzingh moesten omgezet worden om een zo gunstig mogelijk puntentotaal te halen. Het puntentotaal was 4013,31 een geweldig resultaat! Overall de 2e tijd, wat resulteert in een mooie 6e plek!

Lees meer...

Zwemmers ZPC Hoogeveen keren tevreden terug uit België

Bij de Grand Prix International de la Ville de Seraing in Luik is door de zwemmers/sters van ZPC Hoogeveen uitstekend gepresteerd en met 76 finale plaatsen waarin negen keer goud, dertien keer zilver en twaalf keer brons gewonnen werd kon men zeer tevreden zijn.
Daarnaast werd het klassement bij de jongens 98/99 gewonnen door Gauke Eilander wat hem 200 euro opleverde en was het Thomas Kappe die hier derde werd en 50 euro won. Bij de jongens 2000/2001 was het Junior de Bruin die tweede werd en hij verdiende daarmee 50 euro. Bij de heren was het deelnemersveld sterk en toch lukte het hier Niels van Eck om derde te worden in het klassement waarmee hij 75 euro won.

Lees meer...