Tweede minioren-ronde Hoogeveen

 

De tweede ronde van de minioren wedstrijden voor minioren en junioren één en twee werd zaterdag in Hoogeveen gehouden. Jammer was het dat er meer dan honderd kinderen ingeschreven waren en dat er dan tenslotte maar twee en zeventig aan de start staan. Veel clubs besluiten hun kinderen en dan vooral de junioren thuis te houden omdat er wat anders op het progamma staat. Men vergeet dat deze wedstrijden voor kinderen één van de leukste, zo niet de leukste wedstrijd voor deze leeftijd is, mits iedereen dan ook al hun zwemmers meenemen. Strijden tegen je leeftijd genootjes in een wedstrijd met medailles, wat je ook vaak niet meer ziet. Hoogeveen kwam met al hun zwemmers aan de start en ook hun junioren waren erbij, al mochten sommigen doordat de zware 200m vlinderslag op het progamma stond maar één keer startten. 

 

 

Lees meer...

Uitstapje naar Bremen leveren mooie tijden en prijzen op.

Z.P.C. Hoogeveen was het afgelopen weekend actief bij de Internationale Winter- Meeting Bremen met 23 zwemmers/sters en lieten daar leuke dingen zien. Gekozen werd er voor deze wedstrijd, boven de Amsterdam Swim Cup van volgende week in Amsterdam,  omdat hier jong en oud finales kan zwemmen waardoor ze  veel starts kunnen maken en de jonge zwemmers op een leuke ongedwongen manier leren om finales te zwemmen. Het niveau was vergeleken bij voorgaande jaren niet echt hoog waardoor er in sommige finales wel erg veel zwemmers van Hoogeveen stonden.

 

Lees meer...

23 zwemmers actief bij internationale Winter-Meeting in Bremen

Groepsfoto2 Bremen

Drie en twintig zwemmers actief bij International Winter-Meeting Bremen a.s. weekend gaan er van Z.P.C. Hoogeveen drie en twintig zwemmers en zwemsters naar Bremen om daar mee te doen aan een wedstrijd in het 50m bad.

In de ochtend zullen daar de series gezwommen worden waarna er in de avond de finales volgen.

 

De jonge zwemmers 2001 en jonger zullen hun eigen finales hebben terwijl daarnaast finales zijn voor de jeugd/heren en dames. De ploeg zal even moeten wennen aan een wedstrijd in lang bad (50m) maar ZPC Hoogeveen heeft het hele zomer seizoen (mei t/m augustus) het geluk om te kunnen trainen in het buitenbad “de Waterlelie” in Zuidwolde en dat bad is 50m lang.

 

Verder gaat de reis met busjes van Wemmenhove uit Zuidwolde en dat maakt het wel makkelijker om met de groep die vergezeld wordt van beide trainsters Jessica en Jennie op en neer te gaan van het hotel naar het zwembad.

Veel limieten bij wedstrijd in Drachten

Bij de limiet wedstrijd in Drachten werden er door de junioren zwemmers veel limieten gezwommen.

 

Paulien Wesseling haalde daar haar eerste limiet voor het NJJK in Amsterdam eind januari. Op de 100m vrije slag zwom zij met 1.03.98 onder de tijd die nodig was 1.04.57 en dus voor haar een startbewijs. 
Jill Blide die kort geleden haar eerste limiet haalde, voegde daar vandaag nog twee aan toe. Bij de 200m vrije slag en de 200m wisselslag bleef zij met forse verbeteringen onder de gewenste tijden die nodig waren.

 

Lees meer...

Veel persoonlijke records bij LAC wedstrijd Hoogeveen

Bij de Lange afstand wedstrijd in Hoogeveen woensdagavond 19 november, kwamen er veel nieuwe tijden op de klokken en bij de jongste zwemmertjes waren er heel veel die deze afstanden voor de eerste keer zwommen.

 

Lees meer...