Zware wedstrijd in een veel te warm bad…

In Klazienaveen waren de omstandigheden voor veel zwemmers niet erg prettig. Warm water (Niels Koster vond t er heerlijk….), een klein warm zwembad met 128 zwemmers. Nina Hegen kwam ziek het water uit, een zwemmer van Aqua moest zelfs op een brancard worden afgevoerd en werd gestabiliseerd in de ambulance. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan, helaas wel enkele diskwalificaties van onze snelste zwemmers. Met ons puntentotaal van 4464,41 lopen we wat in op 2 ploegen, maar we  blijven nog in de gevarenzone.

Lees meer...

Rabobank Clubkas Campagne 2015

De Rabobank heeft ook dit jaar de clubkas Campagne georganiseerd voor de verenigingen in Zuid-Drenthe, de actie liep van 5 september tot en met 14 oktober 2015, de mogelijkheid werd geboden om de clubkas flink te spekken.

Leden van de Rabobank mochten tijdens de actie periode een bedrag van in totaal € 50.000,- verdelen onder de verenigingen die zij een warmhart toedragen. Dit ging d.m.v. stemmen. Iedere stem was geld waard. Dus hoe meer stemmen de vereniging kreeg, hoe hoger het bedrag was, dat in de clubkas kwam.

Door de inzet van de sponsorcommissie ( Marion Wesseling ) is het wederom een succes geworden.

De opbrengst was dit jaar een bedrag van € 482,15. ( vorig jaar € 456,= )

Henk Jager

Penningmeester ZPC Hoogeveen

 

 

TOP wedstrijd in de Hoofdklasse voor Z.P.C. Hoogeveen

IMG 3021

Zaterdag was het zwembad “de Dolfijn”in Hoogeveen het toneel voor de tweede ronde in de Hoofdklasse. Orca uit Leeuwarden en “de Dinkel” uit Denekamp waren de gasten waar tegen gestreden moest worden. De ploeg uit Denekamp had de eerste ronde erg hard gezwommen en stond derde van de 14 deelnemende ploegen, terwijl ORCA op de tiende plaatst stond en dat was net achter de ploeg uit Hoogeveen die negende werd.

Lees meer...

Drents record voor Koen Lems op de 1500m vrije slag

Bij de LAC wedstrijd woensdagavond in het thuisbad “de Dolfijn”was het Koen Lems die met 16.31.16 een nieuw Drents record bij de jongens 19 jaar zwom. Mooi opgebouwd en met een hele goede constante tijd per 100m zwom hij naar deze mooie tijd. Hij was niet de enige die op deze 1500m goede zaken deed, want Owen Peeks die 14 jaar is, zwom de limiet die staat voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen (18.23.73). Hij bleef daar met 17.58.61 ruim onder en dat betekent dat hij in januari mag startten in Amsterdam op deze afstand.

Lees meer...

Alinda Dingshoff wint jeugd klassement bij zwemwedstrijd in Amsterdam

12191412 747175872053021 5386737366408053795 n

Bij de Speedo Sport Emotion wedstrijd in Amsterdam was het Alinda Dingshoff die na drie gezwommen afstanden het klassement bij de meisjes jeugd won. Gauke Eilander werd bij de jongens jeugd tweede en dit kwam mede doordat hij met de rugcrawl start weg gleed en daardoor ver boven zijn tijd bleef. Dit haalde het gemiddelde van zijn drie afstanden zo naar beneden dat hij zijn kansen verspeeld zag. Wel was zijn tijd op de 100m vrije slag een mooie nieuwe tijd, met 0.53.03 zwom hij een Drents record. Junior de Bruin werd bij de jongens junioren drie en vier derde in het klassement, daarbij zwom hij op de 100m schoolslag en de vrije slag een dikke p.r. Bij de 100m vlinderslag had hij zijn zinnen gezet op een tijd onder de minuut, maar bleef daar met 1.00.01 net boven. Alle zwemmers moesten van de vier afstanden er één laten vallen en van de andere drie werd er voor het klassement gestreden.

Lees meer...