Niels van Eck op de 100m vrije slag voor het eerst onder de 50 seconden

Het afgelopen weekend bij de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam was het Niels van Eck die eindelijk als eerste heer bij Z.P.C.Hoogeveen en in Drenthe onder de 50 seconden dook. Hij was er al een hele tijd mee bezig dat dit een keer moest gaan lukken en na heel vaak net boven de 50 gezwommen te hebben was het nu zover en ging hij er met 0.49.88 onder, een nieuw Drents record.

Lees meer...

Tiamo van der Veen flikt het weer: Nederlands Kampioen Jaargang finale

Zondag was het voor alle kinderen tot 12 jaar de jaargang finales in een 50m bad en deze worden altijd in Dordrecht gezwommen. Tiamo van der Veen wilde hier zijn titel verdedigen op de 100m rugcrawl die hij het afgelopen winter in Leiden in een 25m bad had behaald. Hij begon goed en ging direct in de aanval waarbij hij naar 50m de leiding had en deze na het keerpunt niet meer uit handen gaf. Met een mooie 1.18.54 tikte hij drie seconden voor de nummer twee, Jip Bakker aan en kon de gouden medaille in ontvangst nemen. 

Lees meer...

Zes zwemmers naar Jaargangfinale in Dordrecht

DSC 3017

Aanstaande zondag worden in het 50 meter bad in Dordrecht de jaarlijkse jaargang finales gezwommen. Zes jonge zwemmers van ZPC Hoogeveen hebben zich weten te plaatsen bij de beste 24 van hun leeftijd en mogen het daarom opnemen tegen de beste kinderen uit heel Nederland. Gelukkig is er de afgelopen tijd regelmatig in het 50 meter bad van Zuidwolde getraind, waardoor de zwemmers wat meer gewend zijn geraakt aan het zwemmen in een 50 meter bad. 

Lees meer...

Zesde plaats voor ZPC Hoogeveen bij landelijke finale

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen rolde er een mooie zesde plaats uit in de finale ronde van de competitie op het hoogste niveau die zaterdag met de acht beste teams van Nederland werd gezwommen in Amsterdam.

Hoogeveen mocht aan deze finale ronde deelnemen omdat de ploeg als achtste na de vier competitie rondes was geëindigd samen met, de Dolfijn Amsterdam, PSV Eindhoven, The Hague Swimming (startgemeenschap) uit Den Haag en omstreken, ZPC Amersfoort, de Dinkel”Denekamp, WVZ Zoetermeer en VZC uit Veenendaal.

Lees meer...

Mooie tijden voor ZPC zwemmers bij vrije slag wedstrijd in Beilen

Op zaterdag 24 juni werd er in Beilen een vrije slag wedstrijd gezwommen. Bij deze wedstrijd wordt er (zoals de naam al doet vermoeden) alleen vrije slag (= borstcrawl) gezwommen. De afstanden die gezwommen werden waren de 25 meter, de 50 meter en de 100 meter. Geëindigd werd met een hele leuke ploegenachtervolging waarbij er goed overlegd en nagedacht moet worden.

Lees meer...

Oproep ZPC Hoogeveen aan provincie: steun bouw 50m zwembad!

HOOGEVEEN – Met veel interesse volgt ZPC Hoogeveen de discussie over de komst van een ijsbaan in Hoogeveen of Assen en de toekenning van de provinciale subsidie van 5 miljoen euro. De zwemclub merkt dat de roep vanuit de Hoogeveense bevolking voor een nieuw zwembad in Hoogeveen, in plaats van een ijsbaan, steeds sterker wordt. ZPC Hoogeveen sluit zich bij deze oproep aan en maakt zich hard voor de komst van een 50m zwembad geschikt voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer in Hoogeveen en wijde omgeving.

Lees meer...