Veel limieten bij slechte wedstrijd in Amsterdam

Bij de Talent Cup in Amsterdam, een wedstrijd voor junioren/jeugd zwemmers in het 50m bad ging er nogal het één en ander mis.

De elektronische tijdwaarneming die net nieuw in gebruik was genomen haperde nogal eens, wat bijna na iedere drie series een pauze van een kwartier opleverde.

Daardoor werd de wedstrijd zo vertraagd en liep deze dusdanig uit, dat de finales, waar het in deze wedstrijd eigenlijk allemaal om draait geschrapt werden.

 

 

Lees meer...

ZPC minioren doen het goed op de jaargangwedstrijden in Leiden

DSC 0162 2 - kopie 5

Veel nieuwe persoonlijke records werden er gezwommen afgelopen weekend op de jaargangwedstrijden in zwembad “de Zijl”in Leiden.
Zaterdag 21 februari kwamen er 5 minioren aan de start voor ZPC Hoogeveen: Senna van der Veen, Charlotte Wilbers, Olivier Wilbers, Charley Blide en Mac Peeks. Zij streden tegen de top 18 van Nederland in hun eigen leeftijdsklasse.

Lees meer...

Trainingsstage Tenerife

Midden in de nacht (2.00 uur) zijn 17 zwemmers vertokken vanaf de carpool in Hoogeveen richting vliegveld Dusseldorf Weeze. Maanden geleden begonnen met de eerste klusjes om geld te verdienen en dan is het nu eindelijk zo ver. Dit weekend sluiten nog 5 zwemmers zich aan en is de groep compleet. 

 

Voor sommigen de eerste keer, voor anderen alweer de vijfde keer dat ze twee weken keihard gaan trainen in de zon op Tenerife. 

Dit jaar houden we gedurende deze twee weken een blog met regelmatig een nieuw verhaal over onze belevenissen. Kijk hiervoor op www.zpchoogeveen.nl/tenerife en vergeet vooral ook niet de fotopagina met dagelijkse foto updates te bekijken!

Jaargangwedstrijd Leiden

jaargangfinale

Acht minioren van ZPC Hoogeveen Charlotte, Senna, Mac, Olivier, Tiamo, Miron, Charley en Flynn zullen in het weekend van 21 en 22 februari strijden tegen de beste 18 zwemmers in hun leeftijdscategorie tijdens de jaargangwedstrijd in het 25 meter bad van zwembad “de Zijl” in Leiden. 

 

Top weekend voor Gauke Eilander in Amsterdam

 

Bij het Nederlands Kampioenschappen voor junioren/ jeugd was het Gauke Eilander die met vijf medailles ver boven de rest uit sprong. In dit weekend zwommen de jeugd één en jeugd twee zwemmers bij elkaar in één categorie en hij hoorde bij de jongste jongens wat de prestatie nog uitzonderlijker maakte. Dit weekend was er gekozen voor de vlinderslag en de rugcrawl afstanden en daarop kan hij met de besten mee. Met zijn geweldige onderwater techniek en daardoor een hele goede start en keerpunten was het genieten. Bij alle afstanden kwamen er hele dikke persoonlijke records op de klokken en die tijden leverden hem twee bronzen en drie zilveren medailles op.

 

 

Lees meer...

Zeventien jeugd/junioren zwemmers naar Amsterdam

 

Het a.s. weekend zullen er voor Z.P.C. Hoogeveen zeventien junioren/jeugd zwemmers deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam. 

Zij zijn met z’n allen goed voor 67 starts en daarvan is één, de estafette ploeg bij de meisjes geboren 2001 en later. Hierin zullen Jasmijn Steenbergen, Paulien Wesseling, Kyra Wooldrik en Sanne Hofman zwemmen.

 

De jeugdzwemmers zijn, Jorie Seubers, Thomas Kappe, Gauke Eilander, Anique Coelingh, Alinda Dingshoff, Jill Blide, Anouschka Steenbergen en Simone Krans. Bij de jongste junioren starten Raoul Witten en Mirthe Schenkel terwijl bij de jongens geboren 2001, Coen de lang en Owen Peeks aan de start staan. Bij de meisjes 2001 zijn het Kyra Wooldrik, Jasmijn Steenbergen, Paulien Wesseling en daarbij zal Sanne Hofman bij de gehandicapte klasse starten. Bij de junioren drie start Junior de Bruin op zijn favoriete afstanden de vlinderslag.

DSC 8350r
Op de foto ontbreken Sanne Hofman en Simone Krans

 

De ploeg heeft niets te verliezen doordat de jeugdzwemmers samen met een leeftijd categorie hoger zwemmen en daar ook de prijzen mee moet verdelen, alleen Simone Krans hoort van deze acht zwemmers bij de oudste leeftijd. Gauke Eilander, Thomas Kappe en Jorie Seubers staan op de ranglijst hoog en gekeken moet worden in hoeverre ze mee kunnen in het geweld van de oudere jongens.