Selectie en Sanne Hofman genomineerd voor Sportgala Drenthe

Sanne Hofman en de zwemselectie van ZPC Hoogeveen zijn namens de gemeente Hoogeveen genomineerd voor het Sportgala Drenthe. Het Sportgala Drenthe kent dit jaar een nieuwe opzet. Elke Drentse gemeente nomineert een sportman, sportvrouw, sporttalent en een sportploeg voor de verkiezing. De gemeente Hoogeveen heeft Sanne Hofman genomineerd als sportvrouw en de selectie van ZPC Hoogeveen als sportploeg. 

Een nominatiecommissie kiest op 12 februari per categorie drie sporters/ploegen die kans maken op de titel sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar. Daarnaast is er een publieksprijs waarvoor alle 48 sporters/ploegen in aanmerking komen. Er kan vanaf vrijdag 12 t/m zondag 14 februari gestemd worden op http://www.sportgaladrenthe.nlJe kunt stemmen op een van de drie genomineerden per categorie en een van de 48 sporters/ploegen voor de publieksprijs. Het sportgala vind plaats op donderdagavond 18 februari in de Bonte Wever in Assen.

 

Lees meer...

Alinda Dingshoff pakt in succesvol weekend de Nederlandse titel.

DSC 1604rw

Heel succesvol was de Nederlandse Kampioenschappen voor ZPC Hoogeveen, met zeventien medailles, vier Nederlandse records en negen Drentse records. Dit is mede mogelijk door de goede samenwerking met het bad “de Dolfijn” in Hoogeveen, waar we als club met veel talent altijd terecht kunnen.

 

Lees meer...

Goed gezwommen door minioren tijdens limietwedstrijd in Beilen

IMG 1211

Terwijl de junioren- en jeugdzwemmers van ZPC heel hard zwemmen tijdens het NJJK in Amsterdam, stonden de minioren zwemmers zaterdagavond aan de start in Beilen. Hier werd namelijk een minioren limietwedstrijd gehouden. Er was weinig deelname, waardoor de wedstrijd heel snel ging en sommige zwemmers binnen een kwartier twee keer moesten zwemmen. Op zich geen probleem en de zwemmers lieten ook zien dat ze dit best kunnen.

Lees meer...

Zeventien zwemmers naar de Nederlandse Kampioenschappen Amsterdam

IMG 3084 1

Voor ZPC Hoogeveen gaan het a.s. weekend zeventien zwemmers/sters strijden bij de Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam. Tien meisjes in de leeftijd van elf tot vijftien en zeven jongens van veertien tot zeventien jaar gaan vier dagen zwemmen, goed voor zeventig starts en vijf estafettes. De ploeg vertrekt op woensdagavond en donderdagmiddag gaat het beginnen met de langere afstanden.

Lees meer...

Veel PR's voor minioren zwemmers van ZPC Hoogeveen

Zaterdag 23 januari stond deel 3 van het miniorencircuit op het programma. Deze wedstrijd werd gezwommen in zwembad de Dolfijn in Hoogeveen. Om 10.00 uur waren alle zwemmers van ZPC al druk het bad aan het klaarmaken en ze laten elke keer zien dat ze hier de oudere zwemmers eigenlijk helemaal niet bij nodig zijn.

Lees meer...