Zwemmers ZPC presteren goed tijdens Jaargangfinale in Dordrecht

IMG 20160714 WA0003

Op zondag 3 juli reisden Mac Peeks, Miron Schimmelpenning, Charley Blide, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen af naar Dordrecht voor de Jaargangfinale. Vorig jaar werden we bij aankomst weer naar huis gestuurd omdat het zwembad zwart was, maar dit jaar mochten we gelukkig zwemmen. Tijdens deze finale mogen de beste 24 zwemmers per afstand tegen elkaar strijden om de medailles. Onze zwemmers stonden vooraf erg goed geplaatst en dat maakt het altijd ook lastig. Vooral bij deze jonge leeftijden verbeteren andere zwemmers soms vele seconden tijdens zo’n wedstrijd en kun je de winnaars eigenlijk nooit van te voren voorspellen. Ook trainingsuren verschillen heel erg en dat maakt de strijd voor je gevoel soms oneerlijk. Maar het is altijd heel leuk om te zien hoe de zwemmers van ZPC elkaar aanmoedigen en dat iedereen er heel veel plezier in heeft.

Lees meer...

Zwemmers ZPC gehuldigd door gemeente Hoogeveen

13679961 871267436310530 3487133457395990337 o

De gemeente Hoogeveen heeft dinsdag 12 juli achttien zwemmers van ZPC Hoogeveen gehuldigd voor de uitstekende prestatie tijdens het afgelopen seizoen. In totaal zijn er maar liefst 7 gouden, 15 zilveren en 9 bronzen medailles behaald tijdens de verschillende Nederlandse kampioenschappen. Daarnaast is de hele selectie als 7e geëindigd in de hoofdklasse van de nationale zwemcompetitie. ZPC Hoogeveen is de enige Drentse club die meedoet in de hoogste afdeling van de nationale zwemcompetitie.

 

Lees meer...

PR regen in Amsterdam

In 2013 organiseerde de KNZB voor het laatst het NK sprint daarna niet meer om dat men daar de meer waarde niet meer van in zag. Gelukkig zag zwemvereniging “De Dolfijn” uit Amsterdam hier een kans om nog een kortebaan wedstrijd te organiseren ter afsluiting van het seizoen. De wedstrijd is verdeelt in twee delen, de Fast Water Meet en de Fast Season Meet.

In de ochtend werden de series van de Fast Water Meet gezwommen en ‘s middags werden de finales gezwommen. Hierbij konden alleen de sprint afstanden worden gezwommen en tussen deze deze sessies door was de Fast Season Finish waar de overige afstanden konden worden gezwommen.

Lees meer...

Zilver en brons voor heren ZPC Hoogeveen in Amsterdam

Bij de kampioenswedstrijd van de competitie waar de beste acht clubs van Nederland over de vier rondes die gezwommen zijn aan deelnamen, hebben de heren van Z.P.C. Hoogeveen een zilveren en bronzen medaille behaald.

Die werden gehaald op de estafettes de 4 x 100m wisselslag en de 4 x 100m vrije slag die tijdens deze wedstrijd nog voor de Nederlandse titel werden gezwommen.

Lees meer...

Zeer succesvol NJJK weekend in Dordrecht

IMG 3512

Met 4 gouden, 4 zilveren, 3 bronzen medailles en heel veel persoonlijke records was het een zeer succesvol weekend tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen 2016 van 16 t/m 19 juni in Dordrecht.

 

Lees meer...