50 Jaar ZPC Hoogeveen

Op 6 juni 2015 hebben we het 50 jarig bestaan van ZPC Hoogeveen gevierd. Dit is natuurlijk een heel eind en we hebben er een mooie dag van gemaakt, ook het weer was fantastisch.

De familie Seubers van de Hoge Dennen in Witteveen hadden de hun accommodatie ter beschikking gesteld, dit is een hele mooie locatie waar bij slecht weer binnen activiteiten gehouden kan worden en bij mooi weer lekker buiten iets georganiseerd kan worden, gelukkig was dit het geval.

Om 14.00 uur begon het feest en iedereen kreeg bij binnenkomst een stempel met een letter op de hand, dit was voor de samenstelling van de groepen voor de speurtocht.

Nadat iedereen binnen is, opent voorzitter Johan v/d Veen, daarna is het woord aan Gert Seubers die de spelregels van de speurtocht uitlegt. Er zijn in totaal 10  groepen. Nadat alle groepen weer binnen zijn is er tijd voor drinken want het is dorstig weer en worden er onderling antwoorden uitgewisseld en er zijn veel verschillende antwoorden, wat erg leuk is om te horen.

Om 17.00 uur begint de modeshow, mede dankzij Bartels sport. Antje Bartels heeft alles goed voor elkaar en de modellen ( Thomas, Gauke, Mariët, Jill, Olivier, Flynn, Emma en Ilse) gaan showen, wat hilarische ogenblikken oplevert en veel gejoel onder het publiek. Op het laatst wordt de logo voor het jubileum op de badkleding geshowd.

Na de modeshow is er een lopend buffet, waarbij het eten niet aan te vullen is voor alle hongerige mensen en zwemmers (die eten natuurlijk altijd al veel) maar de familie Seubers heeft het goed onder controle.

Als het eten op is is het 18.00 uur en is het feest afgelopen. 

We kijken terug op een leuke middag en op naar de volgende 50 jaar.

Zie foto’s voor de sfeer.

Laatste wedstrijd in Amsterdam heel succesvol voor zwemmers Hoogeveen

Afgelopen weekend nam een groot aantal zwemmers uit Hoogeveen deel aan een wedstrijd in Amsterdam. Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de N.K. sprint te vervangen, met daarbij tussen de series en finales door een wedstrijd om tijden aan te scherpen of eventueel limieten te zwemmen voor het volgende seizoen. Dat dit lukte bewezen de gezwommen tijden wel, want de zwemmers gingen voor veel verbeteringen, daarbij zwommen de meesten seconden sneller.

Lees meer...

Jaargangfinale Dordrecht

DSC 0203

7 minioren zullen a.s zondag zwemmen op de jaargangfinale in het 50 meter bad van de sportboulevard in Dordrecht.
Charley, Miron, Mac, Senna, Charlotte, Manon en Flynn heel veel succes!!

Veel PR’s en 15 medailles voor minioren van ZPC tijdens de Regio finale

IMG 8202

Op 13 en 14 juni werden in Beilen de miniorenfinales van de regio Noord-Nederland gezwommen. Voor ZPC Hoogeveen deden hier 18 zwemmers aan mee. Helaas waren er dit weekend naast alle goede prestaties ook erg veel diskwalificaties. Jammer voor de minioren die zich nog wilden plaatsen voor Dordrecht of de medailles die hierdoor misgelopen werden.

 

Lees meer...

Junior de Bruin neemt gouden medaille mee naar Hoogeveen

DSC 1737rw

Junior de Bruin zwemmer van Z.P.C. Hoogeveen heeft dit weekend voor de grootste verrassing gezorgd door op de 200m vlinderslag de gouden medaille te pakken. Met een geweldige race waarbij hij in de laatste baan iedereen voorbij zwom, ging hij met een tijd van 2.17.43 naar het goud dat was maar net voor de nummer twee ( 2.18.32). Deze tijd betekende een nieuw Drents record die van clubgenoot Gauke Eilander was 2.21.54. De dag daarvoor was hij op de 100m vlinderslag ook al goed maar viel daar  met een vijfde plek net buiten de prijzen, wel een dikke p.r. van 1.00.62 en dat was niet ver achter de derde plaats (1.00.08). 

Lees meer...

Twintig junioren/jeugd zwemmers naar de Nederlands Kampioenschappen

 IMG 2077

Aanstaand weekend zullen er voor Z.P.C. Hoogeveen twintig junioren/jeugd zwemmers deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen die dit jaar gehouden worden in Eindhoven. Aan het zwembad zal het niet liggen want het Pieter van der Hoogenband stadion is het snelste bad van Nederland, 50m en met tien banen.

Ze zijn er klaar voor, hebben hard getraind en de training stage in Wachtebeke (België) vorig weekend is een hele goede voorbereiding geweest. Samen zijn ze goed voor bijna honderd starts en daarbij staan er een aantal hoog in de startlijsten. 

Lees meer...